Lista zapisa za koncept:

rrep
 
6 (1-10)
NazivNADA
Opis1898. Godine poznati karlovački učitelj Stjepan Širola u nakladi Dragutina Hauptfelda izdaje kalendar „Nada“. Karakteristika Nade je bogati oglasnik ne samo iz Karlovca već i iz drugih gradova i susjednih zemalja. Sami oglasi i popis karlovačkih društava, škola i tvornica dokumentarni su materijal za proučavanje karlovačke gospodarske i kulturne povijesti.
  
rrep
1
NazivProrok
OpisŠezdesetih godina XIX stoljeća istovremeno s Karlstädter Schreib-Kalenderom izlazio je u Karlovcu i „Prorok“ poznatog karlovačkog kulturnog radnika Abela Lukšića. Razlog pokretanja „Proroka“ napisao je i sam autor u Proslovu kalendara za 1863. godinu: „ Podpisani izdavatelj osvjedočio se je, da nam treba ljetopisa, koga bi svrha bila pučku prosvjetu i domoljublje širiti, te duh, ćut i potrebu vremena popularnom učiniti“. Koncepcija Lukšićeva kalendara ne odstupa mnogo od od tadašnjih hrvatskih kalendara.
  
rrep
2
NazivHrvatska sloboda
OpisHrvatska sloboda, tjednik za politiku, prosvjetu i narodno gospodarstvo. Novine koje su, nakon Karlovačkog tjednika, imale najdužu tradiciju izlaženja. Prvi broj izašao je 9. 12. 1921. godine i pod tim nazivom izlazila je sve do 1. 4. 1932. godine, a od tada, uz prekide, kao Karlovački glasnik do 14. 1. 1941. godine.
  
rrep
3
NazivKarlstädter Schreib - Kalender
OpisNajdugotrajniji karlovački kalendar bio je „Karlstädter Schreib-Kalender“ u nakladi Ivana Nepomuka Prettnera i tiskan u njegovoj znamenitoj tiskari od 1827. do 1889. do kad djeluje i tiskara. Trajao je, znači, pune 62 godine. Pisan je njemačkim jezikom. Početno se kalendar zvao „Neuer Karlstädter Schreib und Wirschats-Kalender, a od 1838. Mijenja ime u „Karlstädter Schreib-Kalender“. Uz parolu: „ Es lebe die Concurenz!“ Živjela konkurencija! Karlstädter Schreib-Kalender počeo je objavljivati i oglase karlovačkih obrtnika i trgovaca. Zbog svega toga sačuvani „Karlstädter Schreib-Kalender“ kao i ostali karlovački kalendari, dragocjeni su dokument prošlosti.
  
rrep
4
NazivKarlovački Šoštar
OpisI u prvim desetljećima dvadesetog stoljeća izlaze u Karlovcu pučki kalendari. Jedan od njih je Karlovački šoštar (1905. – 1907.) koji uređuje znameniti Karlovčanin Rudolf Strohal, ravnatelj Kraljevske velike realne gimnazije u Rakovcu.
  
rrep
5
NazivKarlovački tjednik
OpisPrvi broj Karlovačkog tjednika izašao je 3.7.1953.g. i neprekidno izlazi sve do danas. Tiskan je u nakladi od 4000 primjeraka pod uredničkom palicom Božidara Kožara kao glavnog i Franje Lasića kao odgovornog urednika. Od samih početaka uz profesionalne novinare surađivali su brojni kulturni i javni djelatnici poput Milana Radeke, Gaje Petrovića, Stjepana Mihalića, Georgija Para i dr. Prve ilustracije objavljivali su poznati karlovački slikari poput Alfreda Krupe, Đorđa Petrovića, Petra Skutarija i dr. Karlovački tjednik proglašen je najboljim lokalnim listom 1963., 1964., 1965. i 1966. i 1968. godine. Karlovački tjednik povremeno je uvodio i različite priloge poput „Svjetla“, časopisa za umjetnost, kulturu i nauku Matice hrvatske (1965. – 1971.), satiričkog fašničkog „Ričeta“ (1963.), zatim priloge o susjednim općinama (Ozalj, Vrginmost, Slunj i Vojnić) i tadašnjim većim karlovačkim poduzećima (Jugoturbina, Komunalno, Pamučna industrija Duga Resa i dr.). Od 6. 5. 1962. godine proradila je i radio stanica u sklopu „Karlovačkog tjednika“ i ona je znatno unaprijedila informiranje u gradu pa i šire, a osobito se iskazao tijekom izvještavanja u Domovinskom ratu. Od 1991. godine odvaja se Radio Karlovac, a nakon postupka likvidacije osnovano je javno poduzeće „Karlovački tjednik“. Od 1. 2. 2017. godine, navedeni mediji posluju pod novim imenom te u okviru novog i moderniziranog portala www.karlovački.hr, koji će objediniti Karlovački tjednik i novi naziv za radio, “Karlovački” koji sada uključuje novu radijsku shemu i programsku osnovu.
  
rrep
6
6 (1-10)